OM OSS

“Tillsammans för dig och din hund”

Photo: Julian Hanslmaier

Välkommen till Skånes och Blekinges sektion för Flatcoated retriever

Ordförande/kontaktperson: Felicia Sköld


Intresset för djur har alltid funnits där. Tog över en gammal labrador strax efter jag flyttat hemifrån och när hon gick bort skaffade jag min första flat, Svea. Hon har gett mig massor av kärlek men också gråa hår på våra äventyr. Framförallt är det jakten som tar min och Sveas tid, men vi har också tävlat rallylydnad mm. Idag bor jag med sambo, Svea, labradoren Cava & katten Bärt i en by utanför Trelleborg och jobbar som djurvårdare på en smådjursklinik.

Mitt mål som ordförande är att fortsätta driva FRK vidare men också kunna erbjuda ett brett sortiment av kurser och utbildningar till våra medlemmar. 


Vice Ordförande/Kassör: Maria Eng-Johnsson


Jag är uppvuxen med djur på en gård i Värmland. Köpte min första flat 2005 och blev samtidigt invald i styrelsen. En perfekt start för en nybörjare som mig. Föreningen har gett mig många fina stunder ute i skogen med nya bekantskaper och har skapat vänner för livet. Efter ett par års uppehåll så är jag nu tillbaka i styrelsen igen. Anledningen till att jag fastnade för flattar är deras underbara inställning till livet! Jag bor nu på en gård vid Vombsjön med man och två barn (och diverse djur) och jobbar som djurlärare på ett naturbruksgymnasium i Lund.

Sekreterare: Agnes Andersson Svärd


Jag bor i Höör tillsammans med min man och son. Vi har två Flatcoated Retrievers, Tura och Trixa, och så katten förstås. Jag älskar att prata hund och hundträning och älskar den rasen vi har. Hundintresset har funnits länge men det var först när vi skaffade vår första flat, Tura, som det blev allvar. Hundarna är en stor del av våra liv och de är precis som vi sällan hemma, oavsett om vi tar en tur med familjen eller är i skogen. Tura är certifierad räddningshund med min man som hundförare. Vi blandar friskt mellan viltspår, räddningshundträning, apportering, jakt, lydnad, rally, hundsim, kul i skogen och miljöträning på vanliga och ovanliga ställen.

.

Jaktverksamhetsansvarig: Amy Haraldsson


Min resa med flat började när jag fick låna och senare överta min pappas vilda flatte hane. Med honom tränade och tävlade jag i alla olika grenar och sporter. Efter honom skaffade jag min nuvarande hund, en till flatt där huvudfokuset ligger på jakt och jaktprov. Jag själv är en pigg och glad tjej med konstant fullt schema! Håller även en del kurser för Frk och privat, älskar problemlösning av möjliga hundar/ekipage. Brinner verkligen för denna trevliga ras, så beslutet att gå med i styrelsen var enkelt!

Utställningsansvarig/PR: Ellinor Wernquist


Min första kontakt med flat var när vi köpte vår första hund inom familjen. Trots en hund som mest gjorde som han själv ville så var jag såld på rasen. När tiden kom att köpa min egna hund var det inget snack om vilken ras jag skulle ha, en Flatcoated retriver. Nu bor jag i Höllviken med mina två fattar, Stella och Jysk. Vi tränar, agility, hoopers, rally och håller till en del i utställningsringen. Ser fram emot att fortsätta driva FRK vidare tillsammans med övriga styrelsemedlemmar.


Suppleant (Utbildningsansvarig): Linn Thorin


Hundälskande norrlänning som flyttat till Sveriges sydkust efter några år utomlands. Haft flatte sedan 2005 som jag tränar och tävlar med inom apportering och viltspår samt jagar med. Har även hunnit med att prova på räddning och lydnad men numera tar jakten och jaktträningen den mesta av vår tid. Tacksam för förtroendet att få vara med i styrelsen!

Suppleant: Jenny Schelin


Jag är västgöte och kom, via Umeå och Kalmar, hit till Skåne 2006 då jag påbörjade min anställning på LTH där jag fortfarande arbetar! Sedan jag var liten har det funnits flattar i familjen hos såväl kusin och senare hos min lillasyster! Sedan 2021 har jag äntligen min första egna flatte, fina Älva, och vi lär oss tillsammans varje dag! Vi tycker mycket om att träna viltspår och apportering men måste också lägga mycket tid på grundläggande kontakt och stadga. Jag ser fram emot att få bidra till styrelsens arbete och sektionens arrangemang för medlemmarna. Tycker det är väldigt roligt att vara funktionär vilket inte bara ger en förträfflig möjlighet att lära utav mer erfarna hundägare utan också chansen att träffa fler glada flattar och deras trevliga ägare

Revisorer

Johan Engdahl och Kerstin Holm


Revisorsuppleanter

Sara Berglund och Christina Drottsgård


Valberedning

Malin Andersson, Ann Andersson och Annica Edvardsson

Uppfödare


Bäckasjöns Kennel

Johanna & Jonas Thuvesson, Furulund

Kennel Bäckasjön Flatcoated retriever | Facebook

Mob: 0708-581 561, johanna.thuvesson@gmail.com


Elemors Kennel

Kathy & Olle Lilja (Pedersen)

www.elemors.kennelsida.se

Mob: 0709-12 99 09, Kathy_zingo@hotmail.com


Eve´s Ink

Ann Andersson, Kävlinge

www.evesink.wordpress.com

Eve's INK & Keltair - Flatcoats & Wolfhounds | Facebook

Mob: 0762-80 50 65, annandersson@hotmail.com


Kennel Coatfloat

Tina & Björn Weberg, Helsingborg

Kennel Coatfloats | Helsingborg | Facebook

Tfn: 0707-99 07 55, coatfloat@telia.com


Jaktiverns kennel

Maria och Daniel Nilsson, Hästveda

Tfn: 0709-786373, mia@jaktiverns.se


Kennel Moonstruck

Christina Drottsgård & Carina Jansson & Gudrun Brunnsröm, Svedala

www.kennelmoonstruck.com

Kennel Moonstruck | Facebook

Christina tfn: 040-48 32 53, christina@kennelmoonstruck.com,

Carina tfn: 0411-440 90, carina@kennelmoonstruck.com,

Gudrun: 0703-028595, gudrun@kennelmoonstruck.com


Magic of Ace kennel

Eva Jönsson, Uggleboda/Bjärnum

Kennel Magic of Ace | Facebook

0708265140, friianortonlight@gmail.com


Skattkammarens kennel

Karin Rankloo, Malmö

www.skattkammarenskennel.se

Tfn: 040-13 55 35, karin.rankloo@telia.com


Spader Damens kennel

Kia Lawesson, Tomelilla
www.kennelspaderdam.se

Tfn: 070 22 37 831, kia.lawesson@bollerup.se


Sweet Licorice kennel

Peder Pedersen, Broby

www.sweetlicorice.wixsite.com/sweet

peder.sen@me.com


unsplash