Om oss

Tillsammans för dig och din hund

Välkommen till Skånes och Blekinges sektion för Flatcoated retriever

Ordförande/kontaktperson: Carina Svensson

I min familj har tanken aldrig funnits att inte ha hund. Detta intresse har smitttat av sig till våra två vuxna barn som också har hundar idag. Tyvärr har jag inte lyckats övertyga den ena att skaffa Flatte men jobbar på det. Min man var väl den som hade största intresset från början. Men när vi köpte vår första Flatte så blev jag intresserad av utställning, så vi delade på hunden, jag utställning och min man jakten.

Idag är jag stolt ägare till en egen Flatte och kör både utställning och jaktträning.

Jag är oftast en glad positiv person som gillar att hålla igång. Jag har varit ordförande sedan 2018 och det är fantastiskt roligt att få fixa och ordna till er medlemmar.

 

Sekreterare: Maria Eng-Johnssoon

Jag är uppvuxen med djur på en gård i Värmland. Köpte min första flat 2005 och blev samtidigt invald i styrelsen. En perfekt start för en nybörjare som mig. Föreningen har gett mig många fina stunder ute i skogen med nya bekantskaper och har skapat vänner för livet. Efter ett par års uppehåll så är jag nu tillbaka i styrelsen igen. Anledningen till att jag fastnade för flattar är deras underbara inställning till livet! Jag bor nu på en gård vid Vombsjön med man och två barn (och diverse djur) och jobbar som djurlärare på ett naturbruksgymnasium i Lund.

 

Kassör: Annette Bennvid

Första flatten köptes för 40 år sedan.  Jag har bara haft han-hundar och är nu inne på min åttonde. Den första hunden finns fortfarande med i stamtavlan. De första fem hundarna var svarta, de tre sista bruna. Jag apporterar på jakter och det blir många jakter under säsong. Jag är inte jätte-intresserad av utställning men har dock haft två st utställningschampions. Tidigare har jag inte hunnit med att starta på jaktprov eller WT i någon större skala, men har ambitionen att göra det.

 

Jaktverksamhetsansvarig: Amy Haraldsson

Min resa med flat började när jag fick låna och senare överta min pappas vilda flatte hane. Med honom tränade och tävlade jag i alla olika grenar och sporter. Efter honom skaffade jag min nuvarande hund, en till flatt där huvudfokuset ligger på jakt och jaktprov. Jag själv är en pigg och glad tjej med konstant fullt schema! Håller även en del kurser för Frk och privat, älskar problemlösning av möjliga hundar/ekipage. Brinner verkligen för denna trevliga ras, så beslutet att gå med i styrelsen var enkelt!


Utställningsansvarig: Felicia Sköld

Intresset för djur har alltid funnits där. Mina föräldrar vägrade skaffa hund så jag fick nöja mig med katter och gnagare när jag växte upp. Tog över en äldre labrador strax efter jag flyttat hemifrån och när hon gick bort skaffade jag mig min första flat,Svea. Med henne har jag utforskat ffa utställningsringen, apportering och rallylydnad.

Idag bor jag med sambo, Svea, labradoren Cava och katten Bärt i en by utanför Trelleborg och jobbar som djurvårdare på en smådjursklinik.

 


Info/PR, Vice ordförande: Jesper Petersson

Allt sedan vi skaffade vår första flatte 1995 har jag blivit mer och mer fascinerad av hunden både som jaktkamrat och unik individ. Just nu har vi två flattar. Även om jag kan mer om jakt än utställning så är en snygg flatte bland det stiligaste som finns. Jag har tidigare varit med i sektionens styrelse under drygt tio år, och är efter en tids frånvaro tillbaka. Jag var projektledare för Flatmästerskapet 2019 och informationsansvarig för FM 2000 och  2009, samt hjälpte även till med unghundsderbyt 2011.  Jag är certifierad provledare inom SSRK. Rollen som informations- och PR-ansvarig ligger nära till hands eftersom jag jobbar som projektledare på en reklambyrå.

 

Suppleant: Linn Thorin 

Hundälskande norrlänning som flyttat söderut. Haft flatte sedan 2005 som vi tränar jakt, viltspår och jagar praktiskt med. Har provat på räddning och lydnad tidigare. Närmast på schemat står jägarexamen.

Tacksam för förtroendet att få vara med i styrelsen!

 

 

Revisorer

Johan Engdahl och Kerstin Holm

 

Revisorsuppleanter

Sara Berglund och Christina Drottsgård

 

Valberedning

Malin Andersson, Ann Andersson och Annica Edvardsson


Länkar


FRK

Flatcoated Retriever Klubben

Rasklubb


SSRK

Svenska Spaniel och Reriver Klubben

Specialklubb


SKK

Svenska Kennel Klubben

Hundägarnas riksorganisation

Arkiv

FRK Skåne/Blekinge


Flatcoated retriever klubbens sektion för Skåne och Blekinge. FRK är en officiell rasklubb under Svenska Spaniel och Retriverklubben, SSRK.


PG: 145146-7

www.frkskaneblekinge.se


Styrelsen 2022

 

Ordförande/Kontaktperson:  Carina Svensson:  ordforande@frkskaneblekinge.se

Sekreterare: Maria Eng-Johnsson:  sekreterare@frkskaneblekinge.se

Kassör:  Annette Bennvid:  kassor@frkskaneblekinge.se

Jaktverksamhetsansvarig:  Amy Haraldsson:  jakt@frkskaneblekinge.se

Utställningsansvarig: Felicia Sköld:  utstallning@frkskaneblekinge.se

Info/PR/Vice Ordförande:  Jesper Petersson:  info@frkskaneblekinge.se

Suppleant:  Linn Thorin: suppleant@frkskaneblekinge.se