Om oss

Tillsammans för dig och din hund

Välkommen till Skånes och Blekinges sektion för Flatcoated retriever

Ordförande/kontaktperson: Carina Svensson

Jag och min man har haft Flat sen 2000. Under dessa år har jag mest sysslat med utställning och min man med jaktträningen. För fem år sedan fick jag min första egna Flat, började då jaktträna och blev fast direkt. Så nu är det både utställning/jaktträning på schemat. Tyvärr så lämnade min första hund mig alldeles för tidigt, men har nu en ny hane som snart är 1 år och är i full gång med träning igen. Som person är jag oftast glad/positiv och gillar att fixa för andra. När frågan kom om jag var intresserad att gå med i styrelsen så var svaret enkelt.

 

Sekreterare/vice ordförande, Utställningsansvarig: Malin Andersson

Jag är en glad, positiv och lyhörd tjej som vill vara där för alla i bästa mån som går. Hundar har alltid legat mig värmt om hjärtat. Min första flatte fick jag för 3 1/2 år sedan. Den dagen började mitt intresse för att träna hund. Har startat några enstaka prov, men nu i år känner jag att vi är redo för att starta fullt ut. Det har även blivit en hel del varv i utställningsringen. 2016 tog jag jägarexamen. Bor i Sjöbo med man och två barn. Mitt val att gå med i styrelsen var en självklarhet. Jag tycker att vi medlemmar ska tänka på att ensam är man inte stark men tillsammans är vi starka.

 

Kassör: Annette Bennvid

Jag var en av dem som var med och startade Skåne/Blekinge-sektionen år 1986. Jag satt i sektionsstyrelsen fram till 1995, och under dessa år var jag även med i SSRK-södras styrelse. 1982 köpte jag min först flat, jag har haft sju st, varav två utställningschampion. Nu har jag två bruna, far och son, från Kennel Meita och Kennel Flatterhaft. Jag apporterar praktisk med mina hundar, det blir många jakter på en säsong.

 

Jaktverksamhetsansvarig: Peder Pedersen

Jag heter Peder Pedersen och har haft flat sen 1981, min första var en hane av utställningsstam, pappa var CH Snobben. Fick ganska snart cert på honom och började träna för jaktprov med honom men min kunskap var inte tillräcklig för att få en tvåa i öppen klass. Har genom åren haft/har 10 flattar och två golden. Min fru har en. Utställning har fått stå tillbaka för jaktprov och jag blir mer och mer fokuserad på detta. Längst har jag kommit med min tik Milla, två 1:a pris i Norge och ett i Sverige. Milla dog tyvärr för några veckor sen. 2015 startade jag min kennel Sweet Licorice där målet är bra användbara jakthundar. Stor del av hösten går åt till att apportera på olika gods. Övrig tid delas med min familj och mitt yrke som finsnickare, där jag i egen verkstad tillverkar specialsnickerier efter önskemål. Jag vill med min erfarenhet av framför allt träning för- och apporteringsjakt, dela med mig till sektionen som jaktansvarig. En titel som är lite missvisande eftersom det nästan uteslutande är provverksamhet vi sysslar med. Jag är certifierad provledare inom SSRK och ska i den klubben gå stewardutbildning.

 

Info/PR, Utbildningsansvarig: Jesper Petersson

Allt sedan vi skaffade vår första flatte 1995 har jag blivit mer och mer fascinerad av hunden både som jaktkamrat och unik individ. Just nu har vi Lexy 4,5 år och Dixie snart 1,5 år. Även om jag kan mer om jakt än utställning så är en snygg flatte bland det stiligaste som finns. Jag har tidigare varit med i sektionens styrelse under drygt tio år, men efter en tids frånvaro känns det nu roligt att få hjälpa till igen. Jag var med och arrangerade Flatmästerskapet 2000 och 2009 samt hjälpte även till med unghundsderbyt 2011.  Jag är certifierad provledare inom SSRK. Rollen som informations- och PR-ansvarig ligger nära till hands eftersom jag jobbar som projektledare på en reklambyrå.

 

Suppleant: Monika Pfeiffer

Jag heter Monika Pfeiffer men kallas av alla Mumme. Har haft flat sedan 1985 och för närvarande har jag två flattar, Juni 10,5 år och Tosca 7 år. Juni är pensionär men Tosca tävlar jag jakt och bruksspår med. Om en månad kommer en ny flatvalp hem till oss. Jag har under många år engagerat mig i klubben på olika sätt, och även hållit i en del utbildningar inom sektionen. När jag inte tränar hund så arbetar jag på Lunds universitet.

 

 

Revisorer

Johan Engdahl och Kerstin Holm

 

Revisorsuppleanter

Sara Berglund och Maria Eng-Johnsson

 

Valberedning

Jennie Ottosson,

Maria Dahlman-Persson och Krister Hjalte

 

Valpförmedlare/Avelsinformatör

Gudrun Brunnström 0703-02 85 95

Uppfödare

Bäckasjöns Kennel

Johanna & Jonas Thuvesson, Furulund

www.backasjon.se

Mob: 0708-581 561, johanna.thuvesson@gmail.com

 

Elemors Kennel

Kathy & Olle Lilja (Pedersen)

www.elemors.kennelsida.se

Mob: 0709-12 99 09, Kathy_zingo@hotmail.com

 

Eve´s Ink

Ann Andersson, Kävlinge

www.evesink.wordpress.com

Mob: 0762-80 50 65, annandersson@hotmail.com

 

Kennel Coatfloat

Tina & Björn Weberg, Domsten

www.coatfloat.com

Tfn: 042-933 32, coatfloat@telia.com

 

Jaktiverns kennel

Maria och Daniel Nilsson, Hästveda

www.jaktiverns.se

Tfn: 0709-786373, mia@jaktiverns.se

 

Kennel Moonstruck

Christina Drottsgård & Carina Jansson & Gudrun Brunnsröm, Svedala

www.kennelmoonstruck.com

Christina tfn: 040-48 32 53, christina@kennelmoonstruck.com,

Carina tfn: 0411-440 90, carina@kennelmoonstruck.com,

Gudrun: 0703-028595, gudrun@kennelmoonstruck.com

 

Skattkammarens kennel

Karin Rankloo,  Malmö

www.skattkammarenskennel.se

Tfn: 040-13 55 35, karin.rankloo@telia.com

 

Spader Damens kennel

Kia Lawesson, Hammenhög

Tfn: 0414-44 02 77, kialawesson@hotmail.com

Styrelsen 2018

Peder Pedersen, Jesper Petersson,

Annette Bennvid, Monika ”Mumme” Pfeiffer,

Malin Andersson, Carina Svensson

Länkar


FRK

Flatcoated Retriever Klubben

Rasklubb


SSRK

Svenska Spaniel och Reriver Klubben

Specialklubb


SKK

Svenska Kennel Klubben

Hundägarnas riksorganisation

Arkiv

FRK Skåne/Blekinge


Flatcoated retriever klubbens sektion för Skåne och Blekinge. FRK är en officiell rasklubb under Svenska Spaniel och Retriverklubben, SSRK.


PG: 145146-7

www.frkskaneblekinge.se


Styrelsen 2019

 

Ordförande/Kontaktperson:  Carina Svensson:  ordforande@frkskaneblekinge.se

Sekreterare: Malin Andersson:  sekreterare@frkskaneblekinge.se

Kassör:  Annette Bennvid:  kassor@frkskaneblekinge.se

Jaktverksamhetsansvarig:  Peder Pedersen:  jakt@frkskaneblekinge.se

Utställningsansvarig: Felicia Sköld:  utstallning@frkskaneblekinge.se

Info/PR/Vice Ordförande:  Jesper Petersson:  info@frkskaneblekinge.se

Suppleant:  Monica "Mumme" Pfeiffer:  suppleant@frkskaneblekinge.se